Woensdag 14 augustus, was het dan zover.
Ons jaarlijks dagje uit.

Dit jaar was de bestemming Avifauna in Alphen aan de Rijn.

Om half 10 verzamelden we ons op de Meester de Klerkstraat en vertrokken we met 4 auto’s naar Alphen aan de Rijn. Een van de aspirant-leden kwam vanuit Brabant op eigen gelegenheid.

Om half elf zaten we allemaal lekker aan de koffie met gebak.

Daarna ging iedereen aan de wandel om de vogels in het park te bekijken. Prachtige vogels, groot en klein en in allerlei schitterende kleuren. Om half een verzamelden we in het parkrestaurant , waar een heerlijk lunchbuffet klaarstond.

Daarna splitste de groep zich op, de ene helft ging met de Avifauna rondvaartboot een tochtje maken door het Groene Hart. We kwamen door natuurgebied De Hemmen en over het Braassemermeer. De andere helft bleef in het park om de roofvogelshows bij te wonen. En iedereen heeft genoten!

De weergoden waren ons erg gunstig gestemd, want het bleef de hele dag droog, met geregeld zon en een heerlijk temperatuurtje.

Om half vier werd er weer verzameld en vertrokken we naar Zeist, waar we in “De Roos” de dag afsloten met een heerlijke Irish coffee die werd aangeboden door de Woongroep.

De thuisblijvers kwamen ook naar “De Roos” voor het drankje. En binnenkort houden we voor hen een pannenkoekenfeestje ter compensatie, omdat niet iedereen mee kon.

Al met al was het een geslaagde dag!