Het jaarlijkse uitje van Woongroep Meester de Klerkstraat, bestond dit jaar uit een tocht van 3 uur op het schip de “River Cloud” over de mooie rivier de Vecht. Op het schip gebruikten we de lunch en als afsluiting hadden we een gezellig samenzijn met heerlijk eten in restaurant “Het Vuursche Bos” in de Lage Vuursche.

Verslagje van Leo:

Op woensdag 16 augustus waren de meeste leden en aspirant-leden om 11.00 uur present en dronken we eerst nog even koffie in de Roos.
Om 11.45 uur legde de voorzitter uit hoe de dag eruit zou gaan zien, vertelde hij de auto-indeling en de te volgen routes.
Om 12.00 uur kon gestart worden en reden we via de Bilt richting Maarssen.

We waren mooi op tijd zodat we nog een leuke groepsfoto op de kade konden maken en waren als eersten op de boot.
Al snel konden we aan de koffie beginnen en net voor de afvaart werd de lunch geserveerd. Ieder ontving een mandje met daarin een bruin bolletje met kaas, een wit bolletje met ham en een krentenbol tevens zat er ook nog een bekertje yoghurt in. Er werd kofiie, thee, melk of karnemelk bij geserveerd. De lunch werd door iedereen gewaardeerd en we genoten er dan ook goed van.

Inmiddels waren we al weer even op de Vecht aan het varen en kregen we uitleg van de kapitein waar we zoal langskwamen. Prachtige herenhuizen, kleine kasteeltjes leken het bijna.

Het weer was geweldig en velen van ons spoedden zich dan ook na de lunch naar het bovendek, waar we heerlijk van de zon konden genieten.
Een lekker drankje was welkom en ook het ijsje dat gekocht kon worden.

Na een prachtige vaart van drie uur, kwamen we keurig op tijd om 16.00 uur weer bij de opstapplaats in Maarssen aan.
Nadat de drie rolstoelen en vier rollators weer waren ingeladen en iedereen
zijn plekje in de auto’s had ingenomen konden we vertrekken naar Lage Vuursche, waar we zo rond 17.00 uur aankwamen bij Restaurant “Het Vuursche Bos” voor een gezamenlijke maaltijd.

Hier konden we kiezen uit een uitgebreid “Premium Arrangement-
menu” dat o.a. bestond uit 8 soorten pannenkoeken, 5 soorten poffertjes of 4 soorten salades. Dus keus genoeg zou ik zeggen.
En om alles vlot te laten verlopen had Betty al op de boot een lijst ingevuld wat men in “Het Vuursche Bos” wenste te eten, waardoor alles ook daar zeer vlot verliep.

Het eten was heel erg lekker te noemen en er was voor iedereen genoeg, sommigen kregen niet alles op, maar niet iedereen kan evenveel eten.

Al met al een zeer geslaagd dagje uit van onze woongroep en een ieder
kwam dan ook moe maar voldaan op tijd weer aan bij de Meester de Klerkstraat.

Een mooie zomerdag om niet te vergeten!

Zeker omdat het de dag erna bijna de hele dag regende.

Dus we hebben geweldig geluk gehad, of hadden wij dat verdiend?

Hieronder een slideshow met een aantal foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.