Uitstapje naar het Nationaal Militair Museum te Soesterberg!

Op woensdag 17 juni, zo rond 10.00 uur, werd er verzameld en koffie gedronken in de Roos om vervolgens om 11.00 uur met de auto ’s naar Soesterberg te vertrekken.

We vertrokken met mooi weer en het is gelukkig zo gebleven. Aangekomen bij restaurant ’t Hoogt dronken we eerst koffie en aten we er een gebakje bij en om rond 12.00 uur stond er een lunch voor ons klaar. Het was allemaal even lekker.

Na de lunch gingen we op weg naar het Nationaal Militair Museum en daar was het zoeken naar de rolstoelen die daar zouden staan…
Na wat informeren bleken er net voor ons twee bussen met vele ouderen en invaliden te zijn aangekomen, die alle rolstoelen hadden bezet.

Wat moesten we nu doen?  Na beraad met de vier mensen die de rolstoelen zouden gebruiken werd er besloten met deze 4 mensen ergens koffie te gaan drinken. Betty ging met de mooie auto van Pepie op weg met de vier dames en de rest ging het Museum bekijken.

Er was heel veel te zien en het was echt de moeite waard, ook werden er veel  foto’s gemaakt en iedereen keek weer op zijn eigen manier en had zo zijn of haar herinneringen aan vroeger, tijdens en na de oorlog 1940-1945.

Zo rond 15.40 uur werd naar Betty gebeld met de vraag of ze naar het museum konden komen, en gezamenlijk gingen we huiswaarts. Daar aangekomen vernamen we van de vier dames die niet het museum in konden, dat ze een hele leuke middag hadden gehad. Betty had een toeristische route, via Nijkerk e.d. was ze naar Amersfoort gereden en daar hadden ze wat gedronken, heel leuk dus.

Na thuiskomst kon iedereen even rusten en om 17.30 uur stond er een Indonesisch buffet klaar in De Roos waar iedereen van heeft genoten.

Rond 20.00 uur vertrok iedereen weer voldaan naar huis. Het was weer een geslaagd dagje uit.

Met dank aan de organisatie.

Leo

Deze diashow vereist JavaScript.